• image

    Контакт Тел.
    +389 2 2030022

  • image

    Работно време
    Пон - Пет: 08h - 19h Саб: 08h - 14h

Издавање пробни таблички - Петрол Оил

 

Пробните таблички служат за привремено означување на возила што уште не се регистрирани, или што биле регистрирани, но од оправдани причини останале без регистарски таблички.

Потребни документи за издавање пробни таблички

За возила увезени од странство
* Царинска декларација
* Потврда од единечно одобрување или идентификација (хомологација)
* Полномошно, купопродажен договор, договор за дар
* Важечка лична карта на сопственикот и присуство на сопственикот (за физички лица)
* Тековна состојба на правното лице (за правни лица)
* Полиса за осигурување со важност од 5 дена
* Уплата на надоместоци за издавање пробни таблички

Потребни документи за издавање пробни таблички

За возила од Македонија
* Доказ дека возилото е одјавено
* Договор за купопродажба
* Важечка лична карта на сопственикот и присуство на сопственикот (за физички лица)
* Барање за издавање пробни таблички (за паравни лица)
* Полиса за осигурување со важност од 5 дена
* Уплата на надоместоци за издавање пробни таблички
Рок на важност на пробните таблички
Пробните таблички и потврдата за пробно возење се издаваат со рок на важност од 5 дена